Betöltés...

D-27 mm/ Vizeskotyogó Profi Kétrészes - Vízzel Zárt Műanyag Demizson Kotyogó - Ideális 27 mm-es Furatú Gumidugóhoz - Biroplast -

Ár: 2.750 Ft


Vizes kotyogó
Musttól a borig. Az erjedés és egyéb borászati eljárás során gázok keletkeznek, melyek távozását a kotyogó biztosítja úgy, hogy levegővel a gázt kibocsájtó folyadék nem fog érintkezni. A kotyogót a dugóba ( kifúrt ) szúrja bele, majd zárja le a tároló edényt ( demizsont, hordót, bortartályt ). A kotyogót töltse meg vízzel. A víz biztosítja a gázok távozást úgy, hogy a levegőtől elszigeteli.   


 





Kotyogó adatok


 


Magasság: 14 cm 
Legnagyobb átmérő: 11 cm ( száj )
Legkisebb átmérő: 27 mm ( szár külső mérete )
Anyag: Élelmiszeripari átlátszó műanyag 


Rendeljen hozzá furatos gumidugót is.  Lásd : Kiegészítők alatt!


Kotyogó és palackzáró dugó 

Az erjesztés, mikor a cukor alkohollá, valamint széndioxiddá képződik, ekkor a bor még nem fogyasztható. Erjesztésnél a palackban vagy üvegballonban a felszabaduló gázoknak a távozását kell biztosítani úgy, hogy a bor/must ne érintkezzen levegővel. Ehhez szükséges a kotyogó. Általában a kotyogó lehet vizes vagy golyós. A cél, hogy a levegő útját lezárja, de a gázokat kiengedje. Mint egy visszacsapó vagy egy bűzzárószelep elvi működését utánoznánk.  Az agrowebshop áruházban a minőségi Szlovén Biro-Plast által gyártott műanyag kotyogót és tömör kotyogó gumidugót forgalmazzuk. Ezek a kellékek nem csak a palackhoz és demizsonhoz ajánlott, hanem alkalmazható műanyag és fahordókhoz is. Természetesen a bor és a pálinka készítés egy szakma. Minden fázisát ismerni kell. Van amikor a szellőztetés ? levegőztetés vagy légmentes zárás a megfelelő munkafázis.A palackot vagy a demizsont lezárását dugóval oldjuk meg. Ezzel megakadályozzuk a bekerülő szennyeződést, illetve az oxidációt. A záráshoz különbféle záró anyagot lehet alkalmazni. A borász választja a megfelelő protokollt ami a zárást illeti, mely függ a bor típustól, mennyire érett, stb?



Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Termék: Egyéb
 
Feladás dátuma: 2024.04.26
Eddig megtekintették 129 alkalommal

Agrár rovaton belül a(z) "D-27 mm/ Vizeskotyogó Profi Kétrészes - Vízzel Zárt Műanyag Demizson Kotyogó - Ideális 27 mm-es Furatú Gumidugóhoz - Biroplast -" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK:
-