Betöltés...

Diosol - naptej (50 ml)

Ár: 3.990 Ft

Diosol - naptej (50 ml)
A naptej magas védelmet biztosít az UV-A és UV-B sugarak ellen. Napozás előtt vigye fel bőrére és szükség esetén ismételje meg. SPF 30 - fényvédő faktor. A csecsemőket és kisgyerekeket ne tegye ki közvetlen napsütésnek.
A Diochi bioinformációs napteje teljes egészében természetes anyagokból készül. E vitamint, Lucfenyő (Picea abies) és Kantonciprus (Fokienia hodginsii) kivonatokat - fitokemikáliákat tartalmaz. Ezek olyan növényekben található bioaktív vegyületek, amelyek az adott élelmiszerekben speciális védőhatást fejtenek ki. Például megvédik a sejteket az öregedéstől és a szabad gyököktől. Ilyen anyag (flavonoid) található például a vörösborban is.
Milyen fő összetevők hatnak a bőrre?
Lucfenyő (Picea abies): A lucfenyő kivonat többek között lassítja a bőrmelanómát okozó sejtek szaporodását. Bizonyos rovaroknál rovarriasztóként is működik.
Kantonciprus (Fokienia hodginsii): Szúnyogriasztó hatású, elsősorban az Egyiptomi csípőszúnyog (Aedes aegypti) ellen hat, amely a sárgalázat okozó parazita ismert hordozója.
Kaprilsav: egy zsírsav gombaölő hatással.
Lipacid: véd a napsugarakkal szemben, elősegíti a bőr megújulását és gyógyulását.
E-vitamin: antioxidáns, valamint véd a szabad gyökök ellen, így segít elkerülni a korai öregedést.
Ultraviola sugárzás
A napfény látható része csak töredéke annak az elektromágneses sugárzásnak, ami a Földre esik. Az infravörös és a mikrohullám a hosszú hullámok közé tartoznak, míg az ultraviola, röntgen és gamma alkotják a rövid hullámokat. Az infravörös sugárzást a testünk melegként érzékeli. A legkárosabbak számunkra az ultraviola hullámok (UV-A, UV-B, UV-C és UV-D). A napfény összetétele nagyban függ attól, hogy épp melyik évszakban járunk, melyik földrészen, milyen a tengerszint feletti magasság, mekkora a légkör szennyezettsége vagy az ózon mennyisége a légkörben. A földre eső sugárzás 50%-a látható fény, 45%-a infravörös sugárzás és csupán 5%-a ultraviola sugárzás. Ebből 90-99% UV-A és 1-10% UV-B.
Az UV-A sugárzás nagyon hasznos a Földi élet szempontjából, mert az állatok és emberek bőrében pigment képződést vált ki és hozzájárul a D-vitamin szintéziséhez. Növényekben a klorofill képződésében és a fotoszintézisben játszik nagy szerepet. Az UV-B sugárzás komoly kockázatot jelent az élőlényekre, mert a sejtekben felbontja a sejt működéséhez nélkülözhetetlen szerves molekulákat. Vagyis, az erős UV-B sugárzás gyengíti az immunrendszert és csökkenti a betegségekkel szembeni ellenállóképesességünket. Ezért válik egyre gyakoribbá a bőrrák és az emberek illetve állatok szemkárosodása. Ami még ennél is meglepőbb, hogy egyes haszonnövényekben genetikai mutációkat is előidézhet.Az UV-C-t a legveszélyesebb, de azt szinte teljes mértékben elnyeli az ózonréteg.
Bőrtípusok és védelmük
Közismert tény, hogy a napsütésre mindenki kicsit másképp reagál. Fontos, hogy ismerjük bőrtípusunkat, mert az nélkül nem tudjuk magunkat hatékonyan védeni. A bőrtípusok alapján meg lehet határozni, hogy az adott csoportba tartozó mennyi időt tölthet biztonságosan a napon. A csecsemőket és a 3 évnél fiatalabbakat védjük a naptól. Figyeljünk arra is, hogy bizonyos kémiai anyagok, illatosító szerek és izzadás gátlók felerősíthetik bőrünk érzékenységét a fényre.



Bőrtípusok

Tulajdonság

Első napozás

További napozásnak kitett bőr

Javasolt faktorotthon / tengerpart





Kelta típus


Rendkívül világos bőr, szeplős,kék szemek, vörös haj


5-10 perc


Nagyon erős leégés, bepirosodott bőr, pigmentáció nélkül, 1-2 nap után hámlani kezd


20-25/30-50




Észak-európai típus


Világos bőr, szőke vagy világosbarna haj,kevés szeplő, szürke, kék vagy zöld szem


10-20 perc


Erős leégés, gyenge pigmentáció, a bőr hámlani kezd


20/20-­?40




Közép-európai típus


Világosbarna bőr, szeplőmentes,sötét haj, barna vagy szürke szemek


20-30 perc


Enyhe leégés, átlagos pigmentáció, a bőr nem hámlik


15/25




Dél-európai típus


Barna bőr, szeplőmentes,sötét haj, sötét szemek


40 perc


Nincs leégés, erős pigmentáció, a bőr nem hámlik


20/10




Hogyan napozzunk?
- Fokozatosan kezdjünk el napozni. Főleg a téli időszak után, amikor a bőrünk a legkevesebb pigmentet tartalmazza.- A napozás előtt egy héttel kezdjünk el bevinni több béta-karotint, mert az segíti a regenerációt.- Ne tartózkodjunk a napon 11 és 15 óra között. A déli államokban ekkor tartanak sziesztát.- Válasszunk olyan BIO naptejet, ami megfelel a bőrtípusunknak, és a napozás helyszínének megfelelő faktorral rendelkezik.- A naptejet 30 perccel napozás előtt vigyük fel, megfelelő mennyiségben.- Fürdőzés vagy sport után újra alkalmazzunk naptejet.- Az ajkak védelme ugyanolyan fontos, mint a bőrünké.- A gyerekek bőre a pubertáskor előtt sokkal érzékenyebb, mint az I. bőrtípus.
Mit tegyünk, ha napszúrást kaptunk vagy leégtünk?
A napszúrás és leégés könnyebb eseteit otthon is kezelhetjük. A napszúrás első jeleinél helyezzük a beteget hűvös és szellős helyre. Hűvös és sós (ásványvíz) italt adunk neki. A fejet és a testet borogatjuk, vagy zuhanyt alkalmazunk. Ha a beteg elájult, fekvő helyzetbe tesszük és a lábait magasabbra helyezzük, hogy az agy több vért kapjon.A súlyosabb esetekben, ha neurológiai vagy kardiovaszkuláris tünetek is jelentkeznek, keressünk fel orvosi segítséget.
Összetétel:Aqua, Methylene Bis - Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol (And) Aqua (And) Polyglucoside (And) Propylene Glycom (And) Xantham Gum, Octyl Methoxycinnamate, C 12-15 Alkyl Benzoate, Octyl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Butyl Methoxydibenzoylmethane Cetylalcohol, Triacontanyl Pvp, Capryloyl Glycine, Undecylenoly Glycin, Caprylyl Glycol, Steareth-10 Allyl Ether/Acrylates Copolymer, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Sodium Hydroxide Q.S., Citric Acid Q.S., Parfum

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Egyéb (kellékek, stb.)
 
Feladás dátuma: 2024.04.25
Eddig megtekintették 8 alkalommal

Drogéria - Szépségápolás, egészség rovaton belül a(z) "Diosol - naptej (50 ml)" című hirdetést látja. (fent)