Betöltés...

Háromrétegű szájmaszk készlet, 100db/csomag, egyhasználatos, Kék

Ár: 23.856 Ft

Funkcionalitás: 

Arcvédő maszk folyékony részecskék és por ellen.
A maszk megerősítése az orr területén a hatékony rögzítés érdekében.
A légzésvédő maszk 3 redőből, 3 rétegből és 2 elasztikus szalagból áll.

    
Használat módja: 

A maszkot az álla, a szája és az orra lefedve viselje, a maszk oldalainak a lehető legközelebb legyenek az archoz.
Maszkok használata nem megengedett olyan környezetben, amelynek szennyeződése nem szűrhető vagy hiányzik az oxigén.
A lehető legjobb védelem érdekében a védőmaszknak ennek megfelelően illeszkednie kell a felhasználó arcához.
Az arcszőrzet (kapilláris és / vagy), amelyet a maszk és az arc felülete között fognak el, negatívan befolyásolhatja az arc megfelelő védelmét.
Sérülés esetén azonnal vegye le és cserélje ki a maszkot.
 
ÓVATOS! 
  
Ez a termék nem orvosi eszköz, hanem légzésvédő eszközként szabályozott!
Az eladó nem vállal felelősséget semmilyen betegségért!


Melyek a különbségek a sebészeti maszkok és a légzésvédő maszkok között, és hogyan kell őket választani?


   
1. Sebészeti / orvosi maszkok:

A műtéti maszk egy eldobható orvostechnikai eszköz, amely megvédi a "cseppek" útján átterjedő fertőző kórokozókat. Ezek a cseppek lehetnek nyálcseppek vagy a felső légutakból származó váladékok, amikor a használó kilégzik.

Ha az ilyen típusú maszkot orvos vagy gondozó viseli, akkor a beteg és a környezet (levegő, felületek, felszerelések stb.) Védelmének szerepe van. Ha az orvosi maszkot fertőző beteg hordja, megakadályozza, hogy a beteg szennyeződjön a környezettel. Ajánlott, hogy az ilyen típusú maszkot a felhasználástól függően legfeljebb 3–8 órán keresztül viselje.

Ezért egy műtéti maszkot általában a kilégzés irányában tesztelnek, hogy ellenőrizzék a belső és külső védelmet (viselőjétől a környezetig).

Összefoglalva: a műtéti maszk nem képes megvédeni a levegőben szállított fertőző ágenseket, így az orvosi maszk nem fogja megvédeni az egészséges beteget a vírus általi szennyeződéstől. Ehelyett segíthet egy már fertőzött betegnél, hogy ne terjessze a fertőző kórokozókat (vírusokat) kívülről.
 


2. Légzésvédő maszkok:

A légzésvédő maszk egyéni védőeszköz, amely megakadályozza, hogy a felhasználó belélegezze az aeroszolokat (por, füst, köd), valamint gőzöket vagy gázokat (fertőtlenítőszerek, érzéstelenítő gázok, klór stb.). Egy ilyen maszk megvédi a használót a levegőn átterjedő fertőzőktől, ideértve a különféle vírusokkal való szennyeződést is.

A légzőmaszkokat két alapvető elem határozza meg: izolálás és szűrés.

A szűrés típusától függően a maszk csak a részecskékkel szemben lesz hatásos, mások kifejezetten bizonyos gázok és gőzök elleni védelemre készültek, mások pedig hatékonyabbak, hogy megvédjék a részecskék, gázok és gőzök behozatalát.

Ezért egy légzésvédő maszkot általában a belélegzés irányában tesztelnek, hogy ellenőrizze a külső és belső (a környezettől a viselőig) védelmét.

Összegezve: légzésvédő maszk védi a levegőben szállított fertőző ágenseket. Így egy ilyen maszk megvédi az egészséges beteget a külső kórokozók általi szennyeződéstől. Természetesen egy ilyen maszk akkor hasznosabb, ha a szűrési szabvány magasabb.

A szűrési szabványokra vonatkozó előírások:


1. Sebészeti / orvosi maszkok:

Mint fentebb említettük, a műtéti maszkokat a kilégzés irányába, azaz a viselőtől a környezetig teszteljük.

Európában 3 szűrési küszöb van: BFE1, BFE2 és R típusú.

BFE1, baktériumszűrési hatékonysága meghaladja a 95% -ot
BFE2, amelynek baktériumszűrési hatékonysága meghaladja a 98% -ot
Az R típus a vetülettel szembeni ellenálló képességet jelöli, és itt kétféle ellenállástípust határoz meg: 1R és 2R, ahol a 2R a leginkább ellenálló.

 
2. Légzésvédő maszkok:

Mint korábban említettük, a légzésvédő maszkokat a belégzés irányában, azaz kívülről (környezet) a használóra teszteljük.

Európában 3 szűrési szabványt hoztak létre: FFP1, FFP2 és FFP3.

Az FFP1 a legalacsonyabb szűrési szabvány, legalább 80% -os hatékonysággal. Elsősorban pormaszkként, például házfelújítási körülmények között használják.
Az FFP2 átlagos szűrési szabvány, legalább 94% -os hatékonysággal. Főként a gyógyszeriparban, a légzőszervi betegségek elleni egészségvédelem területén, de építőiparban vagy mezőgazdaságban is felhasználhatók.
Az FFP3 a legmagasabb szűrési szabvány, minimális hatékonysága 99%. Nagyon finom részecskék, például azbeszt elleni védelemre szolgál.

Záró következtetések:

Ezért a fenti információk szerint a maszkot az esetleges különleges helyzetek alapján kell megválasztani:

1. Az a személy, aki úgy véli, hogy már megfertõzõdött, és meg akarja óvni a körülötte lévõket, sebészeti / orvosi maszkot kell használnia.

2. Az a személy, aki nem fertőzött, de meg akarja védeni magát a körülötte lévő potenciális veszélyekkel szemben, légzésvédő maszkot használ.

Minél jobb a kiválasztott maszkok szűrési szabványa, annál nagyobb a megfelelő maszkok hatékonysága.



A csomag a következőket tartalmazza:

50 darab légzésvédő maszk készlet 3 réteggel és 3 redőnyökkel




Tovább
Tulajdonságok
Termék: Egyéb számítógép alkatrészek, kiegészítők
 
Feladás dátuma: 2024.04.20
Eddig megtekintették 33 alkalommal

Számítógép rovaton belül a(z) "Háromrétegű szájmaszk készlet, 100db/csomag, egyhasználatos, Kék" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: