Betöltés...

Dune HD Homatics Box R 4K Plus 2D WiFi HDMI Ethernet USB Fekete médialejátszó

Ár: 82.668 Ft

A BOXY-hoz hasonló, de annál nagyobb tudású, teljesítményű és méretű (11,4×11,4×2,8 cm), szintén Android TV-t futtató box a Homatics lejátszója is. A processzor itt már egy 4-magos Amlogic S905X4-K, de 4 GB RAM mellett 32 GB flash memóriával gazdálkodhat. Hardver terén a gigabites ethernet és a Wi-Fi 6 (!) is magasabb kategóriába emeli a BOXY-hoz képest. USB-C csatlakozón keresztül opcionálisan TV-tuner (DVB-T/T2/C) fogadására is alkalmas. SD-kártyaolvasó itt nincs, USB3.0 és USB2.0 portok viszont vannak.

Az Android TV 11.0 minden szükséges Google minősítéssel itt is rendelkezik, így maximális minőségben működik a Netflix, az HBO Max, a Disney+, az Amazon Prime Video és az Apple TV+ is, és persze nem okoz gondot a 4K/HDR YouTube videók lejátszása sem. A készülékhez itt is a standard Google-féle Bluetooth távvezérlőt kapjuk (2023 nyarától már a nagyobb méretűt, ami számbillentyűket is tartalmaz – lásd a képeink között). Bár beépített infra vevőt is van a készülékben, azon keresztül csak a szabványos Google-féle távvezérlők jeleit képes fogadni, így a Dune HD infra távirányítói sajnos nem használhatóak.

Dune HD médialejátszó akkor lesz a Homatics Box R 4K Plus-ból, ha feltelepítjük rá a Dune HD Media Center androidos alkalmazást, amely kifejezetten erre a készülékre lett fejlesztve, optimalizálva. Azt a programot elindítva a megszokott Dune HD kezelőfelületet (beleértve a My Collection jukeboxot is) használhatjuk, és működik a Blu-ray fájlok menüvel együtt történő lejátszása is (a megjelenéskor még nem, későbbi frissítések során érkezik!), amelyben egyedülállóan jó a Dune HD immár sok éve.

3D-t ez az Amlogic processzor sem támogat (side-by-side illetve top-bottom 3D természetesen működik, csak a Blu-ray packed frame 3D nem), de a Dolby Vision, HDR10, HDR10+ a Realtek processzoros nagyobb Dune HD modellektől megszokott módon, azaz kiemelkedően jól működik:

Profil 5, 7 (MEL és FEL), 8 kezelése ISO, mappastruktúra, MKV, MP4 és MT2TS esetén is.
DTDL (dupla sáv, dupla réteg), STDL (egy sáv, dupla réteg), STSL (egy sáv, egy réteg).
A dupla track, dupla réteg videók (profil 7 FEL és MEL is) lejátszásakor mindkét réteg videoinformációit használja; az első réteg első sávjáról (10-bites színmélységgel, ami az OLED-panelek esetében a maximális színmélység) a képadatokat, még a második sávról és rétegről a kibővített Dolby Vision információt (RPU metaadatok).
A házimozis hangsávok kezelése terén – hála a DTS-licencnek – jobb a helyzet, mint a BOXY-nál. A Dolby MAT technológiát használva az alábbi hangformátumok játszhatóak le és továbbíthatóak (akár 7.1-es eredeti esetén is) analóg és digitális (PCM) formátumban is, de csak max. 48 kHz-en (az online stream-szolgáltatók filmjeiben max. 48 kHz-es lehet a hangsáv):

Dolby Digital, Digital Plus, Digital Plus Atmos-szal, TrueHD, TrueHD Atmos-szal,
DTS, DTS HD HRA, DTS HD MA, DTS:X.
Az alábbi hangformátumok továbbíthatóak eredeti (akár többcsatornás) formátumban digitálisan:

Dolby Digital, Digital Plus, Digital Plus Atmos-szal, Dolby TrueHD, Dolby TrueHD Atmos-szal
DTS.
Itt tehát – igaz PCM formátumban – digitálisan is továbbküldhetők a sokcsatornás, HD-s DTS hangsávok, illetve érintetlenül a Dolby TrueHD és a TrueHD Atmos-szal is, amire a BOXY nem képes. Ha erősítőnk támogatja a Dolby MAT technológiát, akkor a legtöbb hangsávval így nem lesz gondunk. Azok számára azonban, akiknek fontos az érintetlen, eredeti minőségű DTS HD, DTS:X és Auro-3D hangsávok megszólaltatása is, továbbra is a Realtek processzoros nagyobb Dune HD lejátszókat javasoljuk.



Tovább
Tulajdonságok
Termék: Mp3 MP4 lejátszó
 
Feladás dátuma: 2024.04.20
Eddig megtekintették 61 alkalommal

Szórakoztató és egyéb elektronika rovaton belül a(z) "Dune HD Homatics Box R 4K Plus 2D WiFi HDMI Ethernet USB Fekete médialejátszó" című hirdetést látja. (fent)